Danes je 24.6.2024

Input:

Javno naročanje v praksi 3/2023

25.10.2023, Vir: Verlag DashöferČas branja: 4 minute

Javno naročanje v praksi 3/2023

Spletna klepetalnica, 25. 10. 2023. Odgovarjala je odvetnica Miriam Seliškar.

PDF lahko prenesete tukaj.

Ali prenovitev portala javnih naročil oz. uvedba eObrazcev z novim letom prinaša kakšne večje spremembe ali gre bolj za novosti tehnične narave?

Predvsem gre za novosti tehnične narave in uskladitve z evropskimi obrazci, večjih vsebinskih sprememb pa ne pričakujem.

Glede na prenovljen Portal JN – ali javno naročilo, začeto v novembru (torej po 25. 10.) moramo zaključiti še letos? Bodo spremembe Portala vidne že od danes oz. jutri naprej?

Glede tehničnih vprašanj predlagam, da si natančno preberete obvestila na spletni strani MJU. Morda kot opozorilo (povzeto po predstavitvi MJU): Obvestila, ki bodo na dan vzpostavitve prenovljenega portala javnih naročil v seznamu obrazcev posameznega uporabnika portala javnih naročil shranjena v statusu »Osnutek – Z napakami«, »Osnutek – Pravilen« ali »Zavrnjen«, bodo izbrisana. Predlagam, da spremljate status svojega javnega naročila.

Če smo kot naročnik dali pooblastilo MJU za izvedbo postopka npr. za licence, ali se to za nas šteje kot »skupno« javno naročilo?

Če ste dali samo pooblastilo drugemu naročniku po 33. členu ZJN-3, potem ne gre za skupno javno naročilo. V kolikor ste MJU pooblastili po 32. členu ZJN-3, pa se šteje kot skupno javno naročilo.

V zvezi z obveznostjo poročanja plačil po JN od 01. 01. 2023: sklenjene imamo okvirne sporazume za zdravila z več dobavitelji. Od 100 % razpisanih zdravil