Danes je 22.7.2024

Input:

Evidenčna javna naročila in naročila male vrednosti (2. del)

27.10.2016, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 5 minut

Vsebino celotne on-line klepetalnice v pdf obliki si lahko naložite tukaj.

Če je ponudba nedopustna, ker presega zagotovljena naročnikova sredstva, ali ima takšen ponudnik aktivno legitimacijo vpogleda v izbrano ponudbo?

Skladno s petim odstavkom 35. člena ZJN-3 takšen ponudnik nima aktivne legitimacije za vpogled, če je naročnik izvedel popoln pregled vseh ponudb.

7. odstavek 79. člena določa, da naročnik od ponudnika zahteva, da predloži najnovejša dokazila v skladu s 77. členom ZJN 3, potemtakem ni potrebno vnašati v razpisno dokumentacijo obrazec pooblastil podpisanih s strani ponudnika, za pridobitev zahtevanih dokazil za določitev dopustnosti ponudbe?

Kakšne zahteve bo postavil naročnik in katere obrazce bo zahteval že v ponudbi, je v sferi odločanja naročnika. Pooblastila za pridobitev dokazil (npr. iz uradnih evidenc) so ponavadi sestavni del dokumentacije, saj je le na temelju preverjanja določenih dejstev že v fazi ocenjevanja ponudb mogoče oceniti, ali je/so ponudba/e dopustne.

Prosim za obrazložitev, ali za 3.c. točko 77. člena ZJN 3 zadostuje izpis iz e-dosjeja?

Da.

Če sklenemo pogodbo z drugim javim zavodom za opravljanje določene storitve, ali potem upoštevamo 28. člen ZJN-3 in NE upoštevamo določil ZJN-3, pod pogojem, da imamo izvedeno analizo trga in nam zavod nudi najnižjo vrednost storitve, kar izhaja iz analize trga?

28. člen ZJN-3 lahko uporabite, če kot naročnik (primarni pogoj!) obvladujete drug javni