Danes je 22.7.2024

Input:

Evidenčna javna naročila in naročila male vrednosti (1. del)

13.10.2016, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 4 minute

Vsebino celotne on-line klepetalnice v pdf obliki si lahko naložite tukaj.

Ali se določba 2. odstavka 89. člena ZJN-3 glede preverjanja obstoja in vsebine podatkov oziroma drugih navedb iz ponudbe ponudnika v primeru, da dvomimo v resničnost ponudnikovih izjav nanaša na preverjanje podatkov samo pri npr. proizvajalcih, zunanjih institucijah, javnih evidencah? Ali se lahko na podlagi te določbe pozove tudi ponudnika za manjkajoči podatek v ponudbi, kot neke vrste »dopolnitev ponudbe«?

Pravna podlaga za dopolnitev ali pojasnila ponudbe je v 5. odstavku 89. člena ZJN-3.

Ali je možno v kakšni javni evidenci pridobiti direktni podatek ali je podjetje MSP? Ali se mora naročnik sam dokopati do tega podatka, v kolikor le-ta ni naveden v obrazcu ESPD oz. ponudbeni dokumentaciji?

Da. Podatek je možno pridobiti na AJPESu.

Ali lahko fizična oseba pri NMV odda ponudbo, ki ni registrirana ne kot s.p. ne kot pravna oseba? Ali bi morali z vsakim posameznim prevajalcem (v konkretnem primeru gre za javno naročilo prevajanja) skleniti podjemno pogodbo in osnutek le-te pripraviti že v razpisni dokumentaciji?

Po ZJN-3 ((2. člen prvi odstavek 7. točka) je ponudnik gospodarski subjekt, 6. točka pa določa, da je gospodarski subjekt FIZIČNA ali pravna oseba. Ja, z vsakim posameznim izvajalcem morate skleniti podjemno pogodbo, osnutek pa že pripraviti v razpisni