Za ogled dokumenta se morate prijaviti.
Input:

Konkurenčni dialog

9.7.2019, , Vir: Verlag Dashöfer

3.5 Konkurenčni dialog

dr. Andreja Primec

Namen tega postopka je predvsem v tem, da dopolni pomanjkljivosti odprtega postopka in omejenega postopka, ki od naročnika zahtevata vnaprejšnjo natančno opredelitev predmeta javnega naročila, kar pa ni vselej mogoče. Konkurenčni dialog se na splošnem področju uporablja restriktivno, kadar so za to izpolnjeni pogoji, medtem ko se na infrastrukturnem področju lahko uporablja vedno.

Uporabi se zlasti v primerih, ko naročniki ne morejo opredeliti sredstev za zadovoljitev svojih potreb ali presoditi, kaj lahko ponudi trg glede tehničnih, finančnih ali pravnih rešitev. Take razmere se lahko pojavijo zlasti pri inovativnih projektih, infrastrukturnih projektih za transport, pri vzpostavljanju informacijskih sistemov, uvajanju novih oblik elektronskega komuniciranja, intelektualnih storitvah, kot so storitve svetovanja, arhitekturne ali inženirske storitve itd. Konkurenčni dialog naj naročniku omogoči nasprotno: prilagoditev njegovih zahtev razmeram na trgu na podlagi dialoga med njim in zainteresiranimi ponudniki oziroma natančneje: oblikovanje razpisne dokumentacije šele potem, ko je dialog zaključen.

Konkurenčni postopek s pogajanji je mogoče uporabiti tudi za gradnje,

 
 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih