Danes je 3.10.2023

Input:

Izpolnitev ESPD za ponudnika

23.8.2016, , Vir: Verlag DashöferČas branja: 4 minute

10.5.2 Izpolnitev ESPD za ponudnika

mag. Nataša Jeršič

V postopku posameznega javnega naročila ponudnik na portalu javnih naročil oziroma na naslovu, kjer je dostopna razpisna dokumentacija, odpre razpisno dokumentacijo, poišče ESDP, ki ga je ustvaril naročnik, in naročnikov ESPD shrani na svojem računalniku. V naslednjem koraku ponudnik na portalu javnih naročil klikne na zavihek ESPD, kjer se odpre stran »Dobrodošli v storitve ESPD«. Pri vprašanju »Kdo ste« ponudnik klikne »sem gospodarski subjekt«, pri vprašanju » Kaj želite storiti?« pa klikne »uvoziti naročnikov ESPD«. V naslednjem koraku ponudnik v ikoni »prebrskaj« poišče naročnikov ESPD, ki ga je shranil na svojem računalniku in nato klikne gumb »uvozi ESPD«. V Delu I so navedeni osnovni podatki naročnika in podatki o javnem naročilu, ki jih je izpolnil naročnik, ko je pripravil ESPD.

Ponudnik klikne gumb »naslednji«.

Po kliku nagumb »naslednji« se odpre Del IIInformacije glede gospodarskega subjekta, ki ga mora izpolniti ponudnik in je namenjen informacijam glede ponudnika (gospodarskega subjekta).

V točki A Informacije o gospodarskem subjektu gospodarski subjekt izpolni vse zahtevane rubrike glede gospodarskega subjekta. Pri vprašanju, ali je gospodarski subjekt